Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2023 » Квітень » 18 » Спосіб подовжити життя на 10-50 років знайшли вчені
00:32
Спосіб подовжити життя на 10-50 років знайшли вчені


В останні десятиліття у Кремнієвій долині підприємці активно вкладають гроші у розвиток проєктів для продовження тривалості життя людини. Йдеться не про вічну молодість, а про збільшення тривалості життя на 10-50 років. Вчені уже готові впроваджувати ці проєкти в життя, але вони зіштовхнулися з деякими побоюваннями щодо цього, повідомляє ScienceAlert.

Зокрема, одним із таких досліджень є так зване "омолодження крові". У старих мишей, яким вводили кров від молодих особин, виявили ознаки "зворотного старіння". Проте вчені побоюються, чи ці технології є ефективними, тому що усе живе на Землі так чи інакше в результаті зіштовхнеться зі смертю. Іншим важливим питанням є те, що лише найбагатші люди на планеті зможуть скористатися такими послугами, і це не правильно з міркувань справедливості: чому мільярдери з Кремнієвої долини мають жити довше, ніж звичайні люди?! Йдеться про суттєве продовження тривалості життя – до 150 років, у порівнянні зі "звичайними смертними", які живуть лише до 70.

Також вчені побоюються, що проблема перенаселення нашої планети лише збільшиться. А уповільнення зміни поколінь тільки відкладе той момент, коли людство намагатиметься виявити і виправити власні помилки у житті.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 137 | Дата публікації: 18-04-2023 | Додав: admin | Теги: спосіб, продовження, життя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]