Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 16 » Спосіб отримувати безмежну та чисту енергію винайшли
00:18
Спосіб отримувати безмежну та чисту енергію винайшли


Світова наукова спільнота давно шукає способу створення безмежної енергії. Від місячних кристалів до молекул, що порушують закони фізики, повноваження були повсюди. Однак тепер дослідники, можливо, знайшли спосіб створити штучний фотосинтез, щоб використати те, як рослини генерують енергію, та застосувати це для себе.

Цей процес було виявлено під час нового новаторського дослідження, під час якого вчені успішно імітували природний процес фотосинтезу для метану. Це енергоємне паливо потребує лише води, вуглекислого газу та сонячного світла.

Дослідники викладають нове відкриття у новій статті, опублікованій у журналі ACS Engineering. У разі масштабування цей новий процес може дозволити штучному фотосинтезу замінити сонячні панелі як основне джерело безмежної та чистої енергії, яку багато хто намагався знайти протягом десятиліть.

Казунарі Домен очолив команду інженерів, і вони змогли піти ще далі, розробивши систему, яка розщеплює воду на водень та кисень за допомогою сонячного світла. Після цього вони сподівалися розвинути цей процес, щоб точніше імітувати використання системи рослинами, поглинаючи вуглекислий газ і зберігаючи енергію Сонця в метані, по суті, діючи як штучна версія фотосинтезу.

Це система дуже схожа на сонячні батареї. Однак замість того, щоб просто використовувати енергію Сонця і зберігати її, вони використовували ту саму систему фотосинтезу, на яку покладаються рослини, щоб виробляти енергію, що ще зберігається. Звичайно, масштабування системи для задоволення потреб міста є більш складним завданням, і у статті, яку написала команда, обговорюються ці перешкоди та можливі рішення.

Оскільки система використовує метан для зберігання сонячної енергії, дуже важливо створити систему, яка не має витоків. Якби система справді дала текти, це лише сприяло б викиду парникових газів, які загрожували задушити нашу планету в минулому, вносячи суттєвий внесок у зміну клімату та глобальне потепління.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 83 | Дата публікації: 16-10-2023 | Додав: admin | Теги: енергія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]