Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Листопад » 2 » Сонячні панелі, які замінять вікна, створили японські винахідники
21:54
Сонячні панелі, які замінять вікна, створили японські винахідники


Революційні прозорі сонячні панелі одного дня зможуть замінити вікна. Вони працюють не гірше за звичайні панелі.

Група дослідників з Японії зробила багато-обіцяючий крок до створення прозорих сонячних панелей. Вони нарешті знайшли спосіб створити те, що називають майже невидимими сонячними елементами. Ці прозорі сонячні панелі, по суті, можна було б додати до вікон, якщо не вбудовувати безпосередньо в них.

Групу, яка працювала над новим дослідженням, очолив Тошіакі Като з Університету Тохоку. Розробка команди працює на основі взаємодії між ультратонкими матеріалами за допомогою провідного матеріалу, відомого як оксид індію-олова. Цей сплав одночасно безбарвний і прозорий, що може зробити його хорошим матеріалом для прозорих сонячних панелей.

Група вчених каже, що їхня конструкція працює не менш ефективно, ніж стандартні сонячні панелі. Також цю технологію можна використовувати для створення більш масштабних ефективних та прозорих сонячних батарей.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 195 | Дата публікації: 02-11-2022 | Додав: adminA | Теги: японські винахідники, заміна вікна, сонячні панелі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]