Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2020 » Червень » 19 » Скорочують життя щоденні інтенсивні вправи
17:39
Скорочують життя щоденні інтенсивні вправи


  Щоденні інтенсивні вправи скорочують життя

Виявилось, що інтенсивні фізичні навантаження не надто корисні для організму.

Аналізуючи дані про тривалість життя професійних традиційних артистів в Японії, дослідники з Токійського технологічного інституту (ТТІ) виявили, що у акторів кабукі, відомих своїми енергійними рухами, тривалість життя була коротшою, в порівнянні з іншими виконавцями традиційних мистецтв, які ведуть в основному сидячий спосіб життя.

Отримані дані свідчать про те, що пов'язані з роботою важкі фізичні вправи впродовж усього життя не обов'язково можуть продовжити його тривалість.

Наоюкі Хаясі і Казухіро Кезука з Інституту вільних мистецтв провели незвичайне дослідження, яке ставить під сумнів ідею про те, що енергійні щоденні вправи позитивно корелюються з довголіттям.

Дослідники стверджують, що однією з причин скорочення тривалості життя акторів кабукі може бути те, що надмірна фізична активність пригнічує корисні аспекти регулярних фізичних вправ. Інша причина може полягати в тому, що в минулому актори Кабукі часто завдавали ошірої (білий порошок, який використовується для макіяжу з додаванням свинцю). Використання ошірої було заборонено в Японії тільки в 1934 році.

Вчені підкреслюють, що необхідна подальша робота для оцінки оптимальної кількості вправ для захисту здоров'я.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 421 | Дата публікації: 19-06-2020 | Додав: adminA | Теги: життя, щоденні інтенсивні вправи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]