Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2020 » Червень » 22 » Швидкісний мобільний інтернет - коли він по всій Україні з’явиться
13:20
Швидкісний мобільний інтернет - коли він по всій Україні з’явиться


Українські постачальники послуг мобільного зв’язку інтенсифікували роботи по впровадженню швидкісного інтернету формату 4G. Перший етап планується завершити до кінця літа. На даний момент роботи проводяться на Закарпатті.

Подробиці

Спільний обмін частотами або т.зв. «Рефармінг» здійснюється відповідно до президентського указу №497. Суть проведених робіт – заміна використовуваної в даний час радіотехнології на виділених частотах в діапазоні 900 МГц.

В результаті рефармінг кожен з беруть участь в проекті постачальників послуг зможе впроваджувати стандарти четвертого покоління в будь-якій частині країни, в т.ч. в малих населених пунктах з числом жителів від 2 000 чоловік, пояснили представники Kyivstar.

Роботи по перенастроювання базових станцій на LTE 900 МГц з GSM 900 МГц проводяться в нічний час доби при мінімальному завантаженні мережі. До кінця літа доступ до швидкісного 4G-інтернету отримають жителі 8-й західних областей. З осені аналогічні роботи почнуться в центральних областях. Завершити рефармінг планується в Луганській і Донецькій областях.

Орієнтовний термін охоплення мережею 4G всій території України – кінець поточного року. Відповідна дата вказана в спільному меморандумі, підписи під яким поставили керівники Vodafone, Lifecell і Kyivstar.

Зацікавленість операторів «великої трійки» в якнайшвидшому впровадженні LTE обумовлена ​​умовами наданих їм ліцензій (документ зобов’язує кожного з постачальників послуг протягом двох років забезпечити функціонування 4G-інтернету на 90% території України).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 396 | Дата публікації: 22-06-2020 | Додав: adminA | Теги: швидкісний мобільний інтернет, вся Україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]