Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Січень » 30 » Штучний інтелект вчені без попередження відправили на Місяць
07:18
Штучний інтелект вчені без попередження відправили на Місяць


Штучний інтелект, який розробили спеціалісти канадської компанії Mission Control Space Services (MCSS), відправили на Місяць — туди його доставить місяцехід Rashid. Раніше інформацію про місію не анонсували, втім зараз науковці вирішили поділитись деталями. За словами спеціалістів, штучний інтелект стане важливим інструментом для прийняття рішень та планування маршруту на борту Rashid.

Кожен піксель зображення, який буде отримано місяцеходом та посадковим модулем, класифікуватиметься як певний тип місцевості. Після чого всі результати відправлять на Землю — вчені використовуватимуть їх для складання подальшого маршруту Rashid. У майбутніх місіях сподіваються повністю обмежити людський вплив на місяцехід, це станеться тоді, коли інженери будуть впевнені, що ШІ знає як розрізняти різні мінерали, камені та кратери.

Окрім цього, ШІ дозволить економити обмежену смугу пропускання супутників при подальшому зв’язку місяцехода із Землею, оскільки Rashid передаватиме лише ті дані, зображення та відео, які потрібні вченим. Перебувати на місяці штучний інтелект буде недовго: місяцехід розрахований працювати лише у межах одного місячного дня, що дорівнює 29 дням на Землі. Місячну ніч з її дуже низькими температурами Rashid не переживе. На Місяць Rashid прибуде у квітні.

Якщо штучний інтелект відправляють на Місяць, то криптовалютний супутник — на орбіту Землі. На початку січня стало відомо, що компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила на орбіту Землі другий криптовалютний супутник Crypto2, розроблений каліфорнійською компанією Cryptosat. Crypto2 вдалось відправити на орбіту за допомогою двоступеневої ракети SpaceX Falcon 9. Другий супутник має в 30 разів більшу обчислювальну потужність, ніж попередній — Crypto1, який циркулює навколо планети з травня минулого року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 171 | Дата публікації: 30-01-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]