Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 21-09-2024
Головна » 2024 » Вересень » 14 » Що він означає - впроваджується новий дорожній знак
12:45
Що він означає - впроваджується новий дорожній знак


Новий дорожній знак у формі ромба може збити з пантелику навіть досвідчених водіїв. Якщо не дотримуватись його вимог, штраф може скласти 135 євро.

Цей знак позначає смугу для спільного використання, що дозволяє рух лише для таксі, громадського транспорту, або автомобілів, в яких перебуває щонайменше дві особи, включаючи водія. У Франції порушення цього правила може призвести до штрафу в 135 євро.

Зазвичай така смуга розташована зліва. Раніше цей знак використовувався тільки у Франції, де його тестували з 2020 року в містах Ліон, Гренобль і Страсбург. Ромб вказує на смугу для громадського транспорту, таксі та автомобілів з наклейкою Crit’Air, що означає дуже низький рівень викидів. Це також включає електромобілі, навіть якщо в них лише один водій.

Таким чином, якщо транспортний засіб є комерційним або в ньому перебуває лише водій, проїзд по такій смузі заборонено.

Знаки з білим ромбом на синьому фоні зазвичай активуються на електронних табло. Диспетчери вмикають або вимикають їх залежно від ситуації на дорозі. Наприклад, на автомагістралі A7 між Ліоном і Сент-Етьєном є періоди активності знака, особливо під час ранкових і вечірніх пікових годин, коли трафік інтенсивний. Смуга може бути активною з понеділка по п’ятницю з 7:00 до 9:30 і знову в післяробочий час.

Знак часто зустрічається у французькому регіоні Рона-Альпи. Його мета — уникнути заторів при обгоні та на виїздах, а також заохотити використання електромобілів і громадського транспорту для зменшення забруднення довкілля.

Практика використання таких знаків на багатосмугових дорогах виявилася успішною, тому тепер багато європейських країн вивчають цей досвід і можуть впровадити подібні знаки на своїх дорогах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 25 | Дата публікації: 14-09-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]