Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Вересень » 7 » Що дізналися вчені - від чого залежить характер кота
20:18
Що дізналися вчені - від чого залежить характер кота


Поведінку котів продовжують вивчати вчені. Виявилося, що одні й ті ж риси характеру притаманні котам певних порід.

Вчені розробили для господарів новий комплексний опитувальник про поведінку тварин. У ньому риси характеру котів класифікувалися за допомогою 138 тверджень, пише журнал Animals.

Наприклад, чи чекає кішка члена сім’ї біля дверей, чи приносить іграшки та нападає із засідки, чи ладнає з іншими котами. Також власники повідомляли про стать і вік домашнього улюбленця та стан його здоров’я.

Всього опитувальник заповнили господарі понад 4 тис. 300 кішок 26 порід. Аналіз відповідей показав, що одні й ті ж риси характеру найчастіше трапляються серед кішок певних порід.

У результаті були визначені сім психотипів цих тварин: активність або грайливість, боязкість, агресія до людини, товариськість з людьми, взаємодія з представниками свого виду, проблеми з лотком і туалетом, а також надмірний догляд за своєю шерстю.

Виявилося, що найбоязкіша порода — російська блакитна, а абіссинська — найменш полохлива. Бенгальські — найактивніші, а перська і короткошерсті породи — найспокійніші.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 276 | Дата публікації: 07-09-2021 | Додав: adminA | Теги: вчені, характер кота | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]