Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2005 » Січень » 25 » Шафран обіцяє захистити мозок від розсіяного склерозу
20:22
Шафран обіцяє захистити мозок від розсіяного склерозу


Шафран обіцяє захистити мозок від розсіяного склерозу Компонент популярної спеції - шафрану - захищає клітини мозку від хвороб, викликаних запалення, включаючи розсіяний склероз, пише The Times of India з посиланням на статтю в журналі The Journal of Immunology.

Відомо, що запальний процес - спроба організму позбутися від патогенів, пошкоджених клітин або дратівливих речовин, щоб ініціювати процес загоєння. У свою чергу, розсіяний склероз характеризується запаленням нейронів, які позбулися свого захисного шару — мієліну.

Симптоми захворювання сильно різняться, включаючи в себе порушення зору, м'язові спазми, втрату чутливості, проблеми з мовою, запаморочення, депресію. А ось Кріс Пауер з Університету Альберти провів дослідження і встановив, що в шафрані міститься так званий кроцин.

Він має захисну дію на культури клітин мозку. Кроцин не давав пошкоджуватися клітинам, які виробляють мієлін. Значить, шафран можна використовувати як засоби нетрадиційної медицини в боротьбі з хронічним запаленням мозку, робить висновок Пауер.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2267 | Дата публікації: 25-01-2005 | Додав: admin | Теги: розсіяний склероз, шафран | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]