Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 03-05-2024
Головна » 2023 » Грудень » 19 » Секретний об’єкт на орбіту Землі запустила китайська мегаракета
00:07
Секретний об’єкт на орбіту Землі запустила китайська мегаракета


Китай представив раніше свою найбільшу ракету, Long March 5. Запущена в п’ятницю, ракета несла таємничий Yaogan-41, імовірно висотний оптичний супутник дистанційного зондування для цивільних цілей, таких як дослідження Землі. Однак Китай часто використовує позначення Yaogan для військових супутників.

Експерти вважають, що Yaogan-41 може розміститися на геосинхронній орбіті, забезпечуючи безперервне спостереження за великими регіонами, включаючи Китай, Тайвань і сусідні країни. Можливості оптичної візуалізації можуть забезпечити постійне, хоча і менш детальне, спостереження вдень і вночі.

Очевидно, що Китай прагне розвивати космічні технології, створюючи все більше супутників і приділяючи особливу увагу стратегічному суперництву. Збільшення розмірів і вантажопідйомності ракети свідчить про намір Китаю домінувати в космосі, кидаючи виклик Сполученим Штатам.

Хоча Китай заявляє про свою громадянську мету, експерти очікують, що Yaogan-41 відіграє ключову роль у розширенні можливостей країни щодо збору розвідувальної інформації.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 76 | Дата публікації: 19-12-2023 | Додав: admin | Теги: Yaogan-41, китай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]