Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Березень » 30 » "Розумний" замок для паска безпеки придумали американці
20:29
"Розумний" замок для паска безпеки придумали американці



Американська компанія TRW, відома своїми розробками у сфері автомобільної безпеки, представила інноваційний замок для паска безпеки. Система Active Buckle Lifter, що можна перекласти як "активний замок паска", встановлюватиметься на автомобілі одного іменитого бренду, хоча поки що його назва не повідомляється, пишуть "Автоновости".

Новий пристрій володіє кількома функціями. ABL висуває замок для зручності пристібання ременя, допомагає усунути провисання, натягуючи ремінь до потрібної кондиції. Третьою функцією є постійний натяг паска під час руху для кращого утримання тіла під час різких маневрів і аварійних ситуацій.

За словами розробників, водієві і пасажирові буде вкрай легко знайти замок паска, який висувається на 7 см вперед і вгору, що буде зручно власникам автомобілів з високим центральним тунелем і глибокими кріслами.

Система ABL буде пов'язана з електронікою автомобіля, що аналізує показники всіх систем і датчиків, спрацьовує під час екстрених маневрів. Ремінь додатково натягатиметься за допомогою замку, що опускається на 8 сантиметрів вниз. Це допоможе правильно фіксувати людину в сидінні, що підвищить ефективність роботи подушок безпеки.

За оптимістичними прогнозами компанії TRW, до 2020 року така система стане обов'язковою для кожного автомобіля, що продається в Європі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 2076 | Дата публікації: 30-03-2012 | Додав: admin | Теги: розумний замок, пасок безпеки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]