Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 16 » "Розумний" дрон, який змінює структуру, представили учені. ВІДЕО
00:16
"Розумний" дрон, який змінює структуру, представили учені. ВІДЕО


розумний дрон зміна структура Пристрій складається з обчислювального блоку та набору двигунів, а корпусом може бути будь-яка коробка.

Учені з Італії та Швейцарії зібрали безпілотний дрон, конструкцію якого можна змінювати в залежності від поставлених завдань. Вони описали свою розробку в статті для журналу IEEE Robotics and Automation Letters.

 Мультикоптери, недорогі літальні апарати з трьома та більше гвинтами, давно пристосовують для різних цілей, у тому числі для перевезення вантажів повітрям. Технологія вже довела свою ефективність, проте такі дрони мають невисоку вантажопідйомність — зазвичай на них встановлюють один бокс, що дозволяє перевозити речі обмеженої маси або габаритів.

Команда інженерів на чолі з Фабріціо Ск’яно запропонувала універсальне рішення у вигляді модульного безпілотника. У його конструкцію входить один центральний обчислювальний блок, що керує роботою пристрою, кілька гвинтових двигунів, які за допомогою ременів-стяжок із поліестеру кріпляться до різних об’єктів, і набір акумуляторів до них. Так посилка виступає корпусом дрона.

Фахівці також створили алгоритм, який визначає оптимальну конфігурацію безпілотника з огляду на розміри та вагу вантажу, а потім визначає оптимальні налаштування для польотного контролера. Користувачеві достатньо вказати параметри “тіла”, а потім розмістити двигуни так, як підкаже програма. Вона також автоматично визначає та завантажує в центральний модуль параметри керування, використовуючи базу даних, створену на основі результатів симуляцій польотів дронів різних конструкцій.

Дослідники провели випробування з пінопластовими каркасами вагою 420 г, що вимагають різної кількості та положення двигунів. Вони змушували дрон літати на ручному управлінні, демонструючи контроль у разі зависань і виконання різних фігур. У приміщенні використовували систему захоплення руху, на відкритій місцевості — датчик RTK-GNSS. Пристрій успішно пройшов усі тести.

Тепер інженери думають, як прискорити підготовку дрона до польоту й покращити програмне забезпечення, щоб воно могло розраховувати конфігурацію двигунів для вантажів зі зміщеним центром тяжіння. Вони також вивчають, як форма посилок упливає продуктивність безпілотника.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 178 | Дата публікації: 16-12-2022 | Додав: admin | Теги: Зміна, структура, Дрон, розумний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]