Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2020 » Травень » 2 » Розробку українського школяра використає Європейське космічне агентство
13:49
Розробку українського школяра використає Європейське космічне агентство


Європейське космічне агентство використає розробку українського школяра

Семикласник із Києва Артем Шелестов удосконалив скрипт для Європейського космічного агентства, тепер ним зможуть користуватись науковці з усього світу.

Джерело: Укрінформ з посиланням на дані Малої академії наук України

Дослівно: "Модифікований скрипт дозволить із супутників точніше відрізнити здорову рослинність від хворої. За свою роботу Артем Шелестов посів перше місце серед 341 учасника на Всеукраїнському конкурсі "Еко-погляд" Малої академії наук України, що проводився у дистанційному форматі. Школяр дослідив кореляцію між зеленими насадженнями і якістю атмосферного повітря міста Києва".

Деталі: Всеукраїнський конкурс "Еко-погляд" започатковано у 2019 році. Його мета - популяризація знань з екології, географії, дистанційного зондування Землі та суміжних галузей науки, підтримка обдарованих дітей і учнівської молоді, залучення їх до науково-дослідної діяльності.

У рамках "Еко-погляду" всі учасники пройшли онлайн-курс на платформі Canvas. Під час навчання учні аналізували супутникові знімки сервісу EO Browser та отримали базові знання з екології. Окрім того, працівники лабораторії протягом року надавали консультації усім учасникам конкурсу.

Скриптами називають спеціальні програмні коди, які розширюють можливості порталів або інших цифрових ресурсів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 498 | Дата публікації: 02-05-2020 | Додав: adminA | Теги: розробка українського школяра, європейське космічне агентство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]