Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 02-05-2024
Головна » 2023 » Червень » 14 » Роздутою мильною бульбашкою виявився 5G
00:27
Роздутою мильною бульбашкою виявився 5G


Приблизно три-чотири роки тому великі американські телефонні компанії та виробники смартфонів, включаючи Apple, не замовкали про 5G, наступне покоління стільникових інтернет-мереж. "Ми лише на початку розвитку 5G, але його неймовірна продуктивність і швидкість вже зробили значний вплив на те, як люди можуть отримати максимальну віддачу від нашої технології", — сказав генеральний директор Apple Тім Кук у 2021 році.

АT&T, Verizon та інші американські телефонні компанії засипали нас рекламними роликами, які хвалилися, як 5G зробить ваш телефон швидшим і кращим і допоможе лікарям раніше виявляти рак.

Що було не так, так це корпоративний ажіотаж щодо 5G, який ставився до нас як до байдиків, які піддаються будь-яким обіцянкам нових і чудових технологій.

Один урок полягає в тому, що ми не можемо довіряти компаніям, якщо вони будуть чесними щодо того, як сучасні гучні технології, зокрема штучний інтелект, безпілотні автомобілі та метавсесвіт , змінять або не змінять наше життя.

Приховування правди про 5G

З 5G було дві проблеми: спочатку в Сполучених Штатах він не працював, як рекламувалося.

Люди, які тестували послугу 5G, виявили, що вона інколи була доступна лише на одному чи двох блоках або подекуди була повільнішою, ніж стільникові мережі 4G . Компанії іноді казали, що ми отримуємо з’єднання 5G, коли це була та сама стара послуга 4G.

Друга проблема полягає в тому, що зараз послуга 5G стала більш доступною в Сполучених Штатах, багато з нас, хто має 5G, не можуть помітити різницю.

Так, це правда, що телефон, підключений до мережі 5G, теоретично може завантажити повнометражний фільм за секунди, а не за багато хвилин. 5G в принципі також може пришвидшити час відгуку пристроїв, підключених до мережі. Це означає, що автомобіль без водія або роботизована хірургічна рука можуть швидше реагувати на команди.

Але реальний вплив 5G показує, що технологічні вдосконалення на папері не завжди актуальні для вас. Є багато причин, чому ваш телефон може зламатися під час сімейного дзвінка FaceTime. З’єднання 4G замість 5G майже ніколи не є проблемою.

Техніка в порядку. Маркетингові виступи були помилкою.

Я хочу визнати, що зараз деякі люди виграють від 5G. У місцях, де звичайний домашній інтернет-сервіс недоступний або поганий, підключення 5G може бути альтернативою. Деякі компанії будують власні мережі 5G для завдань, у яких корисний надшвидкий час реакції.

Але підсумок: більшість із вас не отримали справжньої вигоди від Apple, Samsung і телефонних компаній, які намагалися переконати вас купити новий телефон або оновити послуги мобільного зв’язку, щоб отримати 5G.

Ваш наступний телефон зможе підключатися до 5G, і, ймовірно, ваша телефонна служба теж.

Вам не потрібно думати двічі про кількість G, так само як вам, мабуть, байдуже, що ваш наступний смартфон матиме більш досконалий комп’ютерний чіп.

Ті поступові вдосконалення, які роблять технологію кращою, швидшою та дешевшою, ось як винаходи працюють у реальному житті.

(Щодо цього дешевшого: Четан Шарма, телекомунікаційний аналітик і консультант, підрахував, що американці платять приблизно на 7–8 мільярдів доларів США більше за свої телефонні рахунки на рік від того, що люди переходять на дорожчі плани безлімітного передавання даних 5G.)

Ми та компанії, які створюють технології, повинні визнати, що не кожна нова технологія змінює наше життя — принаймні не так, щоб створити переконливий науково-фантастичний фільм.

Як ви будете ставитися до нових форм штучного інтелекту, які імітують людське письмо, якщо виявиться, що вбивця автоматично генерує мільйон версій реклами?

Що робити, якщо комп’ютери в транспортних засобах виявилися не такими, що їздять самі, а технологіями допомоги водієві, які допомагають гальмувати під час аварійного паркування чи паркування?

5G було поступовим технічним вдосконаленням, яке компанії намагалися сказати нам як революційний стрибок. Це не було.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 116 | Дата публікації: 14-06-2023 | Додав: admin | Теги: мильна, бульбашка, 5G | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]