Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 29 » Родичами людини за новою технологією ДНК виявилися щури, миші і кролики
00:14
Родичами людини за новою технологією ДНК виявилися щури, миші і кролики


днк людина Нове дослідження показує, що зовнішність може бути оманливою. Вчені створили технологію ДНК, яка змінює генеалогічні древа багатьох рослин і тварин.

Примати, до яких належать і люди, вважалися близькими родичами кажанів, оскільки у них є подібності в скелетах і мозку. Але, згідно з новою технологією ДНК, люди і примати тепер знаходяться в одній групі з гризунами — щурами і мишами — і ще кроликами.

А кажани, як з’ясувалося, більш тісно пов’язані з коровами, кіньми і навіть носорогами, ніж з людьми.

Під час роботи автори розглянули еволюційні дерева, засновані на зовнішньому вигляді або на молекулах у 48 груп тварин і рослин, зокрема там були кажани, собаки, мавпи, ящірки і сосни.

Також з’ясувалося, що еволюційні дерева, засновані на даних ДНК, на дві третини частіше відповідали місцезнаходженням виду в порівнянні з традиційними картами еволюції. Іншими словами, попередні дерева показали, що кілька видів були пов’язані за зовнішнім виглядом. Нове ж дослідження показало, що у них набагато менше шансів проживати поруч один з одним в порівнянні з видами, пов’язаними даними ДНК.

Тварини можуть бути дуже схожі один на одного, тому що вони еволюціонували, щоб виконувати схожу роботу або жити схожим чином. Птахи, кажани та вимерлі птерозаври мали/мають жорсткі крила, щоб літати, але всі їхні предки мали замість цього передні ноги, щоб ходити по землі.

Очі людини схожі на очі кальмара — у них є кришталик, райдужна оболонка, сітківка і зоровий пігмент. Проте родичі кальмарів – це равлики, слимаки і молюски. Але у всіх у них пристрій очей набагато простіший.

Молі розвивалися як сліпі істоти, які риють нори щонайменше чотири рази, на різних континентах, на різних гілках дерева ссавців, відзначає команда.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 199 | Дата публікації: 29-06-2022 | Додав: admin | Теги: ДНК, кролик, Щур, технологія, людина, миша | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]