Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2021 » Травень » 23 » Роботизовані платформи українські компанії представили військовим
14:55
Роботизовані платформи українські компанії представили військовим


Приватні компанії з України на одному з військових полігонів продемонстрували роботизовані платформи власного виробництва.

Про це повідомляє інформаційне агентство АрміяInform.

Як інформує агентство, у презентації взяли участь компанії КБ «Роботікс» (Київ), «Інфоком Лтд» (Запоріжжя) та «Roboneers» (Львів). Спільну роботу військових та виробників техніки координував командувач Десантно-штурмових військ Збройних сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Відзначається, що метою заходу була перевірка задекларованих виробниками можливостей роботизованих платформ та БПЛА, розроблених українськими конструкторами.

«Бойові роботизовані платформи потрібні нашій армії. Їхні головні бойові здатності дозволяють використовувати їх для штурму об’єктів та позицій противника, розвідки, зокрема інженерної, а також для знищення цілей, патрулювання та охорони блокпостів, військових складів, аеродромів, місць базування техніки та інших важливих об’єктів. Крім того, їх застосовують для логістики, медичної евакуації та інших завдань насамперед, якщо не в тилу противника, то в міжпозиційному просторі. Є багато ділянок на фронті, куди вантажними автомобілями або іншими транспортними засобами підвезти необхідний вантаж неможливо», ‒ зазначив Євген Мойсюк.

Генерал-лейтенант також додав, що найкращим варіантом для військ є універсальна роботизована платформа, на яку можна було б поставити засіб вогневого ураження, за необхідності його зняти та використовувати як транспортний засіб, або швидко переобладнати для виконання інших завдань.

Впровадження наземних роботизованих комплексів дозволить підвищити ефективність застосування військ, а також змінити способи ведення бойових дій. Завдяки новим розробкам підрозділи отримають можливість вести автономні бойові дії на значних відстанях від основних сил, зазначає інформагентство.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 372 | Дата публікації: 23-05-2021 | Додав: adminA | Теги: військові, роботизовані платформ, и українські компанії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]