Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2018 » Серпень » 7 » Робота Ібукі з обличчям 10-річного хлопчика в Японії представили. ВІДЕО
21:45
Робота Ібукі з обличчям 10-річного хлопчика в Японії представили. ВІДЕО


 

В Японії представили робота Ібукі з обличчям 10-річного хлопчика

В Японії презентували новий технічний винахід – робота Ібукі з лицем 10-річного хлопчика, повідомляють в японському інтернет-виданні Yomiuri Online.

Презентація відбулась в Національному музеї природи та науки в Токіо. Творцем хлопчика-андроїда став відомий японський робототехнік Хіросі Ісігуро.

Оскільки Ібукі створили за подобою маленької дитини, порівняно з іншими роботами він не виглядає загрозливо. Його вага лише 37 кілограмів, а зріст – 120 сантиметрів.

Скелет робота виготовили з вуглецю та пластмаси. Шкіру зробили з латексу, яка вкриває лице та руки робота. Завдяки чотирьом колесам, на яких пересувається Ібукі, та легкому “потрушуванню” свого тіла він імітує реальні рухи живих людей.

У тілі робота розташовано 47 двигунів, які допомагають йому передавати емоції: посміхатись, злитись тощо. Ібукі з легкістю може розмахувати руками та тримати речі різного розміру та ваги.

Хіросі Ісігуро зауважив, що в наступних розробках планується додати кілька нових функцій для сприяння природного спілкуванню робота. Так андроїд зможе розпізнавати співрозмовців, підтримувати діалог, виражати різні емоції та висловлювати власні переживання. Окрім того, у майбутньому Ібукі отримає власні ноги.

Ісігуро є провідним японським інженером, який створює роботів, здатних ходити з людьми на прогулянки та в кафе. Одним із найвідоміших його творінь є робот Geminoid HI-1 – точна копія професора, що зараз читає лекції в університеті.

Нагадаємо: у китайському Шанхаї, який вважається фінансовим центром Китаю, другий за величиною банк China Construction Bank відкрив відділення, у якому працюють роботи. Вони повністю відповідають за обслуговування клієнтів.

Окрім фінансової сфери, роботи починають активно працювати в шоу-бізнесі. Відтак, нещодавно робот Софія стала головною героїнею журналу Cosmopolitan. Вона також записала відеозвернення до жителів Індії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 910 | Дата публікації: 07-08-2018 | Додав: adminA | Теги: Японія, робот Ібукі, 10-річний хлопчик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]