Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 16-09-2024
Головна » 2024 » Липень » 27 » Робота для евакуації поранених - в Україні запустили у серійне виробництво
13:44
Робота для евакуації поранених - в Україні запустили у серійне виробництво


В Україні стартувало серійне виробництво роботів Ratel Н, які здатні транспортувати одночасно двох поранених з поля бою.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що робот, розроблений учасниками оборонного кластера Brave1, може перевозити понад 400 кг живого вантажу.

Він також має можливість рухатися по складному рельєфу, працює тихо та оснащений нічними камерами для ефективної роботи в умовах поганої видимості.

Робот Ratel Н має різні застосування: його можна оснастити системами радіоелектронної боротьби (РЕБ), мобільними пунктами спостереження, бойовими модулями або розміновувальними установками. Він також оснащений супутниковим зв’язком, що дозволяє керувати ним на великих відстанях.

“Ratel Н уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво — військові використовують його й дають позитивний фідбек”, – каже міністр.

 В Україні активно створюють і використовують новітню зброю. Завдяки прагненню перехитрити ворога і великим інвестиціям, Україна стає центром для розробки автономних дронів та іншого озброєння.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 92 | Дата публікації: 27-07-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]