Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2020 » Грудень » 29 » Рятувальники Донеччини отримали сучасний квадрокоптер - не боїться дощу, снігу та туману
14:34
Рятувальники Донеччини отримали сучасний квадрокоптер - не боїться дощу, снігу та туману


Надзвичайникам Донеччини передали сучасний квадрокоптер DJI Matrice 300 RTKБ.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

Квадрокоптер передали у рамках реалізації проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування» від Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Чим особливий дрон?

Квадрокоптер було розроблено спеціально для аварійно-рятувальних служб, він здатен працювати при температурах від -20° до +50°С, під час сильних поривів вітру, має ступінь захисту IP45 та не боїться дощу, снігу та туману, що надає змогу працювати у будь-яку пору року.
 
Завдяки використанню комбінованої камери Zenmuse Н20Т (з чотирма датчиками: камерою з зумом 20Мп, камерою з ширококутним об’єктивом 12Мп, лазерним далекоміром до 1200 м і радіометричною термальною камерою з роздільною здатністю 640 × 512 пікселів) – навіть у нічний час та в умовах сильного задимлення. Час у польоті становить 55 хвилин з максимальною дальністю польоту до 15 км, та швидкістю 80км/год. Дрон має розширені можливості штучного інтелекту, які розпізнають об’єкт, знаходять його та слідкують за ним в автоматичному режимі, а система виявлення і позиціонування в 6 напрямках забезпечує безпеку дрона.

Де застосовують “пташку”

Завдяки роботі з безпілотними літальними апаратами стало значно легше проводити розвідку пожеж у екосистемах з повітря, проводити нетехнічне обстеження територій та акваторій на наявність вибухонебезпечних предметів, здійснювати пошук людей, які заблукали у лісі або яких віднесло у відкрите море.

Крім того, відділення аєророзвідки Головного управління неодноразово залучалось до ліквідації надзвичайних ситуацій у екосистемах Херсонської та Луганської областей, Чорнобильській зоні відчуження, здійснювало нетехнічне обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів акваторії Азовського моря та його узбережжя. Виконували завдання з пошуку загублених людей у лісових насадженнях та на морі.

У пресслужбі зауважують, що з цим квадрокоптером надзвичайники зможуть проводити рятувальні операції у надскладних умовах, тож це допоможе врятувати не одне людське життя.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 448 | Дата публікації: 29-12-2020 | Додав: adminA | Теги: снігу та туману, сучасний квадрокоптер, не боїться дощу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]