Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Червень » 22 » Проєкт по збереженню тасманійських дияволів знищив цілий вид пінгвінів - зворотний ефект
17:37
Проєкт по збереженню тасманійських дияволів знищив цілий вид пінгвінів - зворотний ефект


У 2012 році на австралійський острів Марія біля Тасманії відправили кілька особин тасманійських дияволів. На жаль, проєкт по їх порятунку привів до сумних наслідків для іншого виду.

Сумчасті хижаки опинилися під загрозою вимирання через смертельний вид раку, який ледве не призвів до їх зникнення. Для цього їх відправили подалі від джерела захворювання.

Проте, хижаки почали масово винищувати особин маленьких пінгвінів. У 2012 році їх налічувалося близько 3000 гніздових пар. Дослідники заявили, що зараз цей вид повністю зник з острова. Крім цього, хижаки вбили буревісників і всіх морських птахів середнього розміру.

Доктор Ерік Велер заявив, що результат не став для нього несподіванкою. Дослідження про проникнення ссавців на океанічні острови показують, що таке трапляється досить часто. Він сказав:

Цілком очевидно, що дияволи справили катастрофічний екологічний вплив на фауну птахів на острові Марія


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 321 | Дата публікації: 22-06-2021 | Додав: adminA | Теги: тасманійські дияволи, зворотний ефект, вид пінгвінів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]