Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2023 » Квітень » 29 » Про падіння на Землю міжнародної космічної станції попередили у NASA
00:27
Про падіння на Землю міжнародної космічної станції попередили у NASA


Як стало відомо, міжнародна космічна станція, яка зараз знаходиться на навколоземній орбіті, впаде на землю. Щоправда, це станеться не зараз, а років через сім-вісім.

Про це повідомили у Національному управлінні США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

МКС технічно застаріла. Тож незабаром їй на заміну прийдуть інші орбітальні станції. Створенням станцій у космосі займатимуться приватні компанії. Відповідно, нові об'єкти будуть орієнтовані насамперед на реалізацію комерційних проектів.

"Тому ми зараз даємо контракти кільком комерційним компаніям для створення комерційних космічних станцій", - повідомив глава NASA Білл Нельсон на брифінгу, який відбувся в рамках слухань у комітеті Палати представників США з науки, космосу і технологій.

При цьому теперішню міжнародну космічну станцію у 2030-2031 роках зведуть з орбіти та "приземлять".

МКС служить людству вже чверть століття  

МКС почали експлуатувати ще минулого тисячоліття – у 1998 році. З того часу вона обертається на навколоземній орбіті та служить людству вже 25 років. В її створенні взяли участь 14 країн: США, Росія, Японія, Канада, Бельгія, Німеччина, Данія, Іспанія, Італія, Нідерданди, Норвегія, Франція, Швейцарія та Швеція.

МКС за багатьма параметрами могла б увійти до Книги рекордів Гіннесса. Зокрема, вона увійшла туди як найдорожчий об'єкт, який колись був створений людством. Її вартість оцінюють у понад 150 мільярдів доларів.

Важко переоцінити внесок МКС у міжнародну науку. Завдяки роботі на МКС вчені змогли підтвердити чимало наукових теорій і зробити багато відкриттів. Однак за технічними параметрами вона вже своє віджила і заслужила право "на пенсію". 25 років для штучного космічного об'єкта, в якому підтримуються системи життєзабезпечення, – це дуже багато. А на момент виведення з експлуатації їй буде 32-33 роки.

Після завершення експлуатації станцію, найімовірніше, поступово зведуть до орбіти і затоплять в океанських глибинах. Імовірність того, що вона впаде десь у населеній зоні, невелика. Але все ж таки, вона є, адже передбачити все в таких випадках неможливо.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 101 | Дата публікації: 29-04-2023 | Додав: admin | Теги: падіння, МКС, NASA, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]