Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Травень » 20 » Про доставку посадкового модуля до Місяця україно-американська компанія домовилась із Маском
21:36
Про доставку посадкового модуля до Місяця україно-американська компанія домовилась із Маском


Компанія Firefly Aerospace українського бізнесмена Максима Полякова підписала контракт зі SpaceX про доставку посадкового модуля Blue Ghost до Місяця в 2023 році.

Як повідомляє пресслужба компанії Firefly Aerospace, згідно з контрактом модуль Blue Ghost долетить до Місяця на ракеті-носії SpaceX Falcon 9, це дозволить здійснити переліт з мінімальним використанням двигунів самого Blue Ghost. Далі він опуститься на поверхню у Морі Криз на видимій стороні земного супутника. Модуль доставить 10 наукових приладів NASA на поверхню Місяця в межах програми «Артеміда». Компанія Firefly отримала відповідний контракт від NASA з доставлення наукового обладнання на Місяць у лютому 2021 року. З того часу інженери розробляють та тестують сам модуль та систему навігації.

Firefly Aerospace – це приватна аерокосмічна компанія, що надає космічні транспортні послуги. Компанія створена на базі Firefly Space Systems, яку у 2017 році викупив і перезапустив український підприємець і засновник Noosphere Ventures Максим Поляков. Компанія розробляє легкі транспортники для доставлення вантажів на навколоземну орбіту. Її головний офіс розташований у США, а науково-дослідний і дослідно-конструкторський центр підприємства є в Дніпрі.

Також компанія українського бізнесмена Макса Полякова Firefly Black виграла тендер NASA на запуск малих супутників. Контракт був укладений на суму 9,8 мільйона доларів.

У NASA вирішили проводити подальше вивчення Марса за допомогою робота, створеного на основі знаменитої робособаки Spot від компанії Boston Dynamics.

Компанія Lockheed Martin завершила будівництво космічного корабля Orion для місячної програми NASA.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 299 | Дата публікації: 20-05-2021 | Додав: adminA | Теги: місяць, маск, україно-американська компанія, доставка посадкового модуля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]