Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Липень » 31 » Припускають, що корабель прибульців розбився на Марсі, вчені NASA
22:58
Припускають, що корабель прибульців розбився на Марсі, вчені NASA


У новій статті вчені не виключають, що горизонтальні виступи, сфотографовані марсоходом NASA Curiosity, походили від інопланетного космічного корабля. Розглянуте зображення було отримано Curiosity під час його перебування в марсіанському кратері Гейла за допомогою його ChemCam.

Ще у квітні цього року зображення, зроблене Curiosity у День дурня, змусило багатьох людей замислитися над тим, на що вони дивляться. Коли одні бачили «спину скам’янілого марсіанського дракона», інші вирішили, що це можуть бути скам’янілі останки стародавньої істоти, яка колись блукала поверхнею Марса. У той час вчені NASA заявили в інтерв’ю, що ймовірніше, що скелі дивної форми виникли, коли «рідка вода просочувалася через тріщини в породі, приносячи з собою мінерали». Однак тепер у новій статті йдеться про те, що не можна повністю виключати можливість того, що маркування походить від інопланетного космічного корабля.

Коли фотографія почала розповсюджуватися на початку цього року, доктор Наталі Кеброл, астробіолог з Дослідницького центру Еймса НАСА та Пошуку позаземного розуму (SETI), зазначила, що це був «найдивовижніший камінь», який вона бачила за 20 років вивчення Марса.

У статті, опублікованій у Журналі астробіології, йдеться: «Ці особливості призвели до численних припущень щодо їх походження із запропонованими як біогенними, так і геологічними поясненнями, а також можливістю того, що вони можуть бути уламками позаземного космічного корабля у формі тарілки.”

Група дослідників вважала малоймовірним, що дивні мітки могли походити від будь-якого з орбітальних апаратів NASA або іншого наземного корабля, який врізався в кратер Гейла. Однак вони визначили, що подані докази не можуть повністю виключити можливість того, що маркування походить від «фрагменту позаземного або земного корабля».

Одна з причин, чому цю можливість не можна «з абсолютною упевненістю виключити», пов’язана з іншими фотографічними свідченнями кратера Гейла. На одній фотографії він включає те, що здається «колесами, віссю і полем уламків з воронками». Команда додала, що вони також не вірять, що шипи були результатом “блискавок або електромагнетизму на початку життя Марса”.

Найбільш ймовірне пояснення, пропоноване у статті, яке не включає космічний корабель прибульців, полягає в тому, що це тип піщаної конкреції, відомої як піщаний шип, який утворився в присутності води, піску і сейсмічної активності. Команда дійшла висновку, що виступи є «наслідком вивітрювання» та інших факторів, «найімовірніше, це вода та сейсмічна активність.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 118 | Дата публікації: 31-07-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]