Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2020 » Серпень » 2 » Повертаються з МКС на Землю перші астронавти SpaceX
11:28
Повертаються з МКС на Землю перші астронавти SpaceX


Перші астронавти SpaceX повертаються з МКС на Землю

Цієї неділі на Землю мають повернутися астронавти, які вперше в історії потрапили у космос на борту приватного корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска.

Астронавти NASA Роберт Бенкен та Даглас Харлі мають повернутися з Міжнародної космічної станції (МКС) на Землю у неділю, 2 серпня. Приводнення капсули їхнього космічного корабля Crew Dragon має відбутися у Мексиканській затоці.

Спочатку планувалося, що приводнення відбудеться у водах Атлантичного океану. Однак через тропічний шторм "Ісаїас", який загрожує перетворитися на ураган, астронавти здійснять посадку поблизу узбережжя американського штату Флорида.

Успіх SpaceX та Ілона Маска

Таким чином до свого завершення дійде перша подорож астронавтів у космос, здійснена силами приватної компанії SpaceX, що належить американському бізнесмену Ілону Маску. Астронавти перебували на борту МКС близько двох місяців.

Старт ракети Falcon 9 яка вивела Бенкена та Харлі на орбіту, відбувся 30 травня - лише з другої спроби. Запланований на декілька днів раніше перший запуск зірвався через погодні умови. Вже через 19 годин після запуску Crew Dragon успішно пристикувався до МКС.

Повернення космічних подорожей до США

Окрім першого успішного запуску астронавтів в історії приватної космонавтики, ця подія стала першим за понад дев'ять років стартом пілотованої космічної місії з території США. У NASA називають це ключовим кроком до відновлення космічних польотів з американської території після багаторічної перерви внаслідок закриття програми "Спейс шаттл" в 2011 році.

До старту Crew Dragon американські астронавти подорожували у космос за допомогою російських ракет і космічних кораблів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 410 | Дата публікації: 02-08-2020 | Додав: adminA | Теги: перші астронавти SpaceX, МКС, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]