Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Серпень » 10 » Потік сонячного вітру обрушився на Землю
14:25
Потік сонячного вітру обрушився на Землю


Несподіваний потік сонячного вітру сягав 600 кілометрів на секунду.

На магнітне поле Землі обрушився потік сонячного вітру, швидкість якого досягла понад 600 кілометрів (372 миль) на секунду. Хоча в цьому немає нічого надто тривожного - сонячні бурі часто обрушуються на нашу планету, викликаючи вражаючі полярні сяйва - дивно те, що ця буря була несподіваною.

"Цієї події не було в прогнозі, тому полярні сяйва, що виникли, стали несподіванкою", — повідомляє SpaceWeather.

Сонячний вітер виникає, коли потік високоенергетичних частинок та плазми більше не може утримуватись гравітацією Сонця та виривається на Землю. Ми ще багато чого не знаємо про те, як працює наше Сонце, але вважається, що ці викиди походять від великих яскравих плям на Сонці, відомих як «коронні дірки», і вчені роблять велику роботу зі спостереження звідси, на Землі.

Завдяки цьому моніторингу вони можуть створювати «прогнози» космічної погоди, які не тільки передбачають, коли сонячні бурі або сонячні спалахи, також відомі як викиди корональної маси (CME), прямують до нас, а й наскільки потужними вони будуть.

Рано-вранці у неділю Кліматична обсерваторія глибокого космосу НАСА (DSCOVR) помітила легкі потоки сонячного вітру, які значно і несподівано посилилися протягом дня.

Причина цієї сонячної бурі досі невідома, але SpaceWeather припускає, що це могло бути раннє прибуття сонячного вітру, який, як очікується, прийде з екваторіальної дірки в атмосфері Сонця через два дні. Або це міг бути пропущений корональний викид маси (CME).

На даний момент високошвидкісний сонячний вітер продовжує врізатися в магнітне поле Землі, і його швидкість сягає 551,3 кілометра на секунду.

Хороша новина полягає в тому, що сонячний вітер не шкодить нам тут на Землі надійно захищеною атмосферою нашої планети.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 193 | Дата публікації: 10-08-2022 | Додав: adminA | Теги: земля, обрушиення, потік сонячного вітру | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]