Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Листопад » 20 » Помилки, які не можна допускати - що "вбиває" батарею вашого смартфона
14:01
Помилки, які не можна допускати - що "вбиває" батарею вашого смартфона


У цій замітці ви дізнаєтеся, чи потрібно заряджати телефон до 100%, коли найкраще ставити його на зарядку, а також деякі корисні поради з догляду за батареєю.

Як не зіпсувати батарею в телефоні

Далеко не всі користувачі усвідомлюють, що від правильного заряджання  акумулятора смартфона залежить "життя" і термін служби його роботи.

Власники смартфонів рідко звертають увагу на алгоритм відновлення заряду і від цього істотно знижують термін його життя. Про те, що псує батарею телефону, як доглядати за нею, та як продовжити її нормальну роботу й піде мова.

Не допускайте повного розряду батареї

Як би дивно це не звучало, але повна розрядка батареї смартфона негативно позначається на його роботу у довгостроковій перспективі.

Крім того, деякі користувачі строго переконані, що після покупки обов'язково необхідно кілька разів повністю розрядити пристрій для стабілізації батареї та максимально ефективного "польоту" апарату. Це міф, який в'ївся в голови людей і насправді тільки шкодить сучасним смартфонам.

Річ у тому, що в старих кнопкових телефонах використовувалися акумулятори зовсім іншого типу і повна розрядка для них була не те, що необхідна, а скоріше не шкідлива. Сучасні літій-іонні батареї не мають таких обмежень і нормально працюють на середніх показниках заряду.

Регулярно заряджайте смартфон

Сучасні телефони оснащені функцією нагадування користувачам про необхідність заповнення запасу батареї. Включається вона, як правило, на 20% заряду. І це не просто так.

Вся річ у тому, що смартфони краще працюють і довше зберігають властивості батареї, коли заряд поповнюється регулярно і в межах середніх значень.

Тому на питання як не зіпсувати батарею в телефоні можна відповісти просто: не опускайте до 0% і не заряджайте до 100%.

Коли потрібно ставити смартфон на зарядку

Згідно з рекомендаціями фахівців, ставити телефон на зарядку найкраще в діапазоні 40-80%. Такий підхід дозволить в рази збільшити термін служби батареї.

Якщо ж телефон необхідно зарядити до 100%, то в такому випадку не перетримуйте його на зарядці. Необхідно по досягненню максимального заряду відразу закінчити процес. Таким чином батарея не буде перегріватися і збереже свої властивості.

Використовуйте енергоощадні розетки

Багато користувачів ставлять телефон заряджатися на ніч. Це нормальна практика, оскільки сучасний темп життя іноді не дозволяє виділити кілька годин для поповнення заряду.

У таких випадках рекомендується використовувати спеціальні енергоощадні розетки. Вони оснащені спеціальним таймером для регулювання роботи та захищають батарею смартфона від перезарядження.

Коротке резюме

Підсумовуючи все вищесказане, виділимо ключові моменти:

  • Не варто допускати повного розряду акумулятора до 0%, за винятком періодичної профілактики;
  • Якщо апарат розрядився, якомога швидше поставте його на зарядку;
  • По можливості тримайте заряд смартфона в діапазоні від 20% до 80%;
  • Не допускайте перегріву батареї та користуйтеся тільки "рідною" зарядкою.

Використовуйте методи описані вище і батарея пристрою точно буде працювати правильно і злагоджено.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 167 | Дата публікації: 20-11-2022 | Додав: adminA | Теги: ваш смартфон, помилки, батарея | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]