Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Жовтень » 30 » Планують створити метеокластер для допомоги фермерам Україна та Франція
18:46
Планують створити метеокластер для допомоги фермерам Україна та Франція


 

Україна та Франція планують створити метеокластер для допомоги фермерам

Плануємо створити спільний метеокластер для допомоги фермерам. Про це за результатами Українсько-Французької міжурядової комісії з економічного співробітництва заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Дуже цікава домовленість — плануємо створити спільний метеокластер для допомоги фермерам. Мова — про залучення новітніх технологій до обробки метеорологічних даних. Це потрібно для отримання більш точних даних про погоду, збільшення врожаю та його захисту, запровадження системного моніторингу змін клімату та подальшого моделювання», — розповів Геннадій Зубко.

Для України є цікавим досвід залучення французьких компаній до співпраці у сфері АПК.

«Особливо, це стосується розвитку фермерських господарств, співпраця в напрямку тваринництва і молочного господарства. А також ті питання, які стосуються виробництва та сертифікації насіння, що дозволить збільшити експортні можливості вітчизняної агропромислової продукції», — зазначив Геннадій Зубко.

Також сторони обговорили співпрацю щодо розвитку та захисту географічних зазначень, зокрема через програму технічної допомоги Європейського Союзу «Support to the development of a Geographical Indication System».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 769 | Дата публікації: 30-10-2018 | Додав: adminA | Теги: Україна та Франція, метеокластер, допомога фермерам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]