Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Квітень » 2 » Підводний дрон XLUUV представили у Японії
13:06
Підводний дрон XLUUV представили у Японії


У Японії вперше представили дизайн нового надвеликого безекіпажного підводного апарату проєкту XLUUV. Токіо намагається не відставати від своїх союзників – Вашингтона та Лондона, які запустили аналогічні програми дещо раніше. Крім того, у Європі проєкти з розробки дронів типу XLUUV ініціювали у Франції та Німеччині.

В Азії Південна Корея та Китай також працюють над великими підводними безпілотниками. На виставці DSEI Japan 2023 Агентство із закупівель, технологій та логістики Міноборони Японії вперше показало свій власний проєкт апарату проєкту XLUUV.

Конструкція японського XLUUV – модульна, тому розмір конкретного зразка залежить від габаритів модуля корисного навантаження, які можуть змінюватись. Довжина базового модуля становить 10 метрів, а передбачувана довжина апарату з модулем місії перевищить 15 метрів. Діаметр – 1,8 метра. Генеральним підрядником проєкту стала компанія Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

Ключовими характеристиками апарату XLUUV стануть:

  • розгортання в дальній морській зоні, коли підтримка надводних кораблів недоступна;
  • адаптованість до широкого спектра завдань, таких як протичовнова оборона, протимінна боротьба, розвідка, радіоелектронна боротьба і т.д.

Мета проєкту – продемонструвати, що XLUUV може автономно адаптуватися до навколишнього середовища за допомогою штучного інтелекту та виконувати різні види місій. Зараз Японія перебуває в авангарді застосування нових технологій для субмарин. Так, японські ВМС стали першими, хто встановив батареї на основі літію на борту підводних човнів. Наявність цього досвіду додає довіри до цього проєкту.

Акумуляторна батарея XLUUV також є модульною залежно від вимог місії та використовує літій-іонну технологію. Роботи з проєкту розпочалися ще 2019 року. Цього року планується визначити постачальників та партнерів з виробництва модулів апарату. Експлуатаційні та ходові випробування дослідного зразка XLUUV вже розпочалися та продовжаться до 2025 року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 125 | Дата публікації: 02-04-2023 | Додав: admin | Теги: японія підводний дрон XLUUV | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]