Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Листопад » 16 » Перший етап програми з висадження людини на Місяці успішно стартував у США
19:34
Перший етап програми з висадження людини на Місяці успішно стартував у США


Через півроку після початкових планів, NASA все ж таки вдалося запустити гігантську ракету SLS з космічним кораблем Orion до Місяця. Це відбувалося в рамках місії Artemis-1.

У США успішно стартував перший етап програми з висадження людини на Місяці

Очікується, що політ космічного безпілотника триватиме 26 днів. За цей час Orion здійснить аж два витки навколо Місяця, після чого вже повернеться на Землю. Приводниться апарат, орієнтовно, в Тихому океані

Відомо, що на борту Orion розмістили три манекени, які зображують у рамках тестів астронавтів. З їхньою допомогою, наприклад, буде виміряно рівень радіації в рамках польоту.

Нагадаємо, що початковою датою проведення запуску було літо 2022 року. Але потім NASA зіткнулося з низкою складнощів, внаслідок чого він відбувся лише зараз.

Запуск Orion до Місяця – це лише перший етап нової місячної місії космічного агентства. На наступному відбудеться обліт Місяця вже з екіпажем на борту, після чого, в рамках третього етапу, буде висаджено астронавтів на природному супутнику Землі. Очікується, що станеться це у 2025 році.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 154 | Дата публікації: 16-11-2022 | Додав: adminA | Теги: етап програми, старт, місяць, США, людина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]