Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2020 » Вересень » 14 » Передаються у спадок моральні принципи, – психологи
12:18
Передаються у спадок моральні принципи, – психологи


Моральні принципи передаються у спадок, – психологи

Американські психологи провели дослідження та виявили, що моральні принципи не формуються лише через виховання. Проте не варто виключати і генетичний фактор, повідомляє 24tv.ua

Всього в дослідженні брали участь 720 пар братів і сестер, включаючи близнюків, кровних родичів і зведених, пише журнал Behavior Genetics.

Життя добровольців відстежували протягом 13 років. На початок експерименту їх середній вік був від 12 до 14 років, під кінець – від 25 до 27 років.

Усі учасники проходили тести на різні моральні якості, такі як відповідальність (в підлітковому віці) і свідомість (після повноліття). Особливу увагу дослідники приділяли впливу батьків.

Результат показав, що позитивне виховання (чуйність і похвала) асоціювалося з вищими показниками відповідальності і свідомості у дітей.

Цей зв’язок виражався між рідними братами та сестрами. Це свідчить про те, що моральні принципи людини можуть залежати як від спадкових факторів, так і від зовнішніх, пов’язаних із середовищем.

Та це не означає, що у свідомих батьків будуть обов’язково свідомі діти. Це означає, що діти успадковують схильність поводитися певним чином.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 395 | Дата публікації: 14-09-2020 | Додав: adminA | Теги: моральні принципи, психологи, Спадок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]