Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2020 » Березень » 6 » Отримав офіційну назву п'ятий марсохід NASA
15:08
Отримав офіційну назву п'ятий марсохід NASA


П'ятий марсохід NASA отримав офіційну назву

Марсохід NASA, який відправиться на планету Марс улітку цього року, змінив чорновий варіант назви Mars-2020 на офіційно затверджене ім'я Perseverance (Наполегливість)

Про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що ця назва була обрана на конкурсі есе від NASA "Дай ім’я марсоходу", який розпочався минулого літа.

"Судді-добровольці переглянули 28 тис. заявок від дітей, починаючи із дошкільного віку, закінчуючи старшокласниками. Таким чином було обрано 155 півфіналістів. У січні NASA оголосила про фінальну дев'ятку. Ними стали Clarity (Ясність), Courage (Відвага), Endurance (Витримка) , Fortitude (Стійкість), Ingenuity (Винахідливість), Promise (Обіцянка), Tenacity (Цілеспрямованість) та Vision (Бачення)", – йдеться у повідомленні.

Переможцем стало есе Александра Матера, семикласника з міста Спрінгфілд, штат Вашингтон, у якому він запропонував назвати марсохід Perseverance (Наполегливість).

"Curiosity (Цікавість). InSight (Проникливість). Spirit (Дух). Opportunity (Можливіть). Якщо замислитися, всі ці імена минулих марсоходів – це якості, якими ми володіємо як люди. Ми завжди відчуваємо цікавість та шукаємо можливості. У нас є сила духу та проникливість для того, щоб досліджувати Місяць, Марс і не тільки. Проте, якщо ми хочемо, щоб марсоходи мали такі якості як у людської раси, ми пропустили найважливіше. Наполегливість", – написав у своєму есе хлопець.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 783 | Дата публікації: 06-03-2020 | Додав: adminA | Теги: офіційна назва, п'ятий марсохід NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]