Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 4 » Особливості догляду за взуттям восени та взимку
17:35
Особливості догляду за взуттям восени та взимку


Багато людей вважають, що догляд за взуттям зводиться до того, щоб підтримувати його в чистоті. Проте взуття восени та взимку вимагає ретельнішого догляду через несприятливі фактори. Сніг, дощ, сіль, пісок роблять складним підтримання взуття в хорошому стані. Сьогодні ринок пропонує великий вибір спеціалізованих засобів догляду за взуттям, що значно спрощує це завдання. Як захистити взуття, щоб воно мало гарний вигляд і служило довго — розповідаємо в цьому матеріалі.

gallery-image

Як очищати взуття

Догляд за взуттям повинен починатися з ретельного чищення. Важливо стежити, щоб взуття не залишалось довго брудним і мокрим. Швидке очищення дозволяє уникнути глибокого проникнення солі та реагентів вглиб поверхні. Відразу після повернення додому слід струсити пісок із взуття та за допомогою щітки видалити бруд.

Як доглядати за шкіряним взуттям

Догляд за шкіряним взуттям вимагає ретельності та уважності. Застосовані методи залежать від типу шкіри:

  • Для чищення зернистої шкіри можна використовувати бавовняну тканину та теплу воду або спеціальний засіб. Ганчірка повинна бути вологою, а не мокрою — зайва волога може поглибити проблему. Необхідно ретельно протерти взуття та дати йому висохнути.

  • Очищаючи замшеве та нубукове взуття, слід уникати вологи. Догляд за таким взуттям передбачає видалення бруду за допомогою спеціальної гумки або щітки. Для видалення сольових плям краще використати професійні засоби для цього виду взуття.

Використання невідповідних методів може призвести до пошкодження або деформування взуття.

Як правильно сушити взуття

Взуттю необхідно дати повністю висохнути. Це має відбуватися природним шляхом. І хоча це займе більше часу, процес не варто прискорювати. Не слід ставити взуття на радіатор або поблизу іншого джерела тепла. Різка зміна температури може завдати більше шкоди, ніж користі. Взуття, яке сушиться на радіаторі, може потріскатися, деформуватись, а підошва — відклеїтися. Для прискорення сушіння можна набити взуття папером та газетами, які вберуть частину вологи. Також можна скористатися електросушарками для взуття.

Як підготувати нове взуття до використання

Нове взуття треба як слід підготувати, що дасть можливість запобігти його пошкодженню. Першим кроком по догляду за новим взуттям є ​​гідроізоляція. Для цього варто використовувати крем або віск. Всі креми для взуття та просочення роблять шкіру не тільки захищеною, але й зволоженою та блискучою.

Наступним етапом є полірування. Під час нього слід уникати нанесення надмірної кількості продукту та перш ніж одягати взуття, необхідно дати йому повністю висохнути.

gallery-image

Як видалити сольові плями

Сіль утворює непривабливі плями, міняє колір взуття. Якщо її вчасно не видалити, то пошкодження можуть стати незворотними. Для видалення сольових плям можна використовувати спеціальні препарати або домашні методи. В цьому допоможе вода з оцтом, лимонний сік або засіб для миття посуду. Замшеве взуття від сольових плям можна почистити кіркою сухого хліба, що буде діяти як абсорбент.

Як правильно зберігати взуття

Важливе значення в догляді має правильне зберігання взуття в міжсезоння. Перш ніж сховати взуття, його необхідно почистити від будь-якого бруду та плям. Після цього використовують відповідні захисні засоби. Взуття слід зберігати в сухих приміщеннях, якомога далі від джерел тепла.

Правильно підготовлене зимове або осіннє взуття є ключовим елементом його використання. Підібрати відповідні засоби догляду можна в магазині Nanomarket.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 139 | Дата публікації: 04-10-2023 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]