Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2019 » Жовтень » 11 » Оголосили про кліматичну кризу національного масштабу Маршаллові острови
14:33
Оголосили про кліматичну кризу національного масштабу Маршаллові острови


 


Маршаллові острови оголосили про кліматичну кризу національного масштабу

Влада Маршаллових островів офіційно оголосила про настання національної кліматичної кризи. Ця тихоокеанська держава особливо вразлива, так як розташована на одному з чотирьох найбільш низинних коралових атолів в світі, повідомила президент Хільда ​​Хайн в Twitter.

«Нездатність міжнародного співтовариства адекватно відреагувати на глобальну кліматичну кризу, викликану їх же діями, має особливо серйозні наслідки для нас», – йдеться в тексті.

За прогнозами, через зростаючий рівень моря подібні регіони можуть втратити значні частини суші або зовсім зникнути під водою. Визнання кризи на найвищому рівні спонукає уряд «вважати боротьбу з кліматичними змінами головним пріоритетом країни».

Влада Маршаллових островів також закликала міжнародне співтовариство звернути увагу на небезпеку, яка загрожує державі-атолу в зв’язку з глобальним потеплінням, і вжити заходів щодо її захисту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 666 | Дата публікації: 11-10-2019 | Додав: adminA | Теги: кліматична криза національного масш, Маршаллові острови | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]