Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Листопад » 22 » Нову унікальну місію Індія відправить на Місяць: вона схожа на проект NASA на Марсі
14:24
Нову унікальну місію Індія відправить на Місяць: вона схожа на проект NASA на Марсі


Після успіху місії "Чандраян-3" Індія вирішила зібрати на Місяці зразки породи і доставити їх на Землю.

Після нещодавнього успіху місії "Чандраян-3" на Місяці, яка була справді історичною не тільки для Індії, а й для всього світу, в азійській країні вирішили зібрати зразки породи на поверхні супутника Землі і доставити їх на нашу планету. Цей проект чимось нагадує майбутню місію NASA на Марс, пише Space.

Згідно з повідомленням Індійської організації космічних досліджень (ISRO), Індія планує здійснити унікальну місію на Місяць, яка отримала назву "Чандраян-4". За допомогою чотирьох космічних апаратів Індія має намір зібрати зразки породи на поверхні Місяця і доставити їх на Землю. Хоча подробиць майбутньої місії немає, все ж відомі в загальних рисах деякі деталі цього амбітного проєкту для азіатської країни.

Планується, то перша ракета доставить до Місяця два апарати — посадковий модуль і апарат для доставки зразків на орбіту. Найімовірніше, вони приземляться недалеко від того місця, де зараз перебуває вже не працюючий посадковий модуль місії "Чандраян-3". Тобто за кілька сотень кілометрів від південного полюса Місяця. Потім на другій ракеті до Місяця полетять ще два апарати, які залишаться на орбіті навколо супутника Землі.

Посадковий модуль повинен буде зібрати зразки місячної породи, передати їх іншому апарату, який полетить зі зразками на навколомісячну орбіту. Тут зразки будуть передані орбітальному апарату, який разом з іншим апаратом, що має приземлитися на Землі, полетить у бік нашої планети. Згідно з повідомленням ISRO, цей проєкт може бути реалізовано в найближчі 5-7 років.

Багатоетапна індійська місія з доставки зразків з Місяця на Землю чимось нагадує місію NASA під назвою Mars Sample Return. Під час цієї місії має бути здійснено доставку зразків породи з Марса на Землю. Але на Марсі до моменту прибуття нових апаратів на початку наступного десятиліття зразки вже збере марсохід Perseverance, що працює зараз на Червоній планеті. Зразки з Марса мають бути передані посадковому модулю, потім переміщені в спеціальну невелику ракету, а та їх доставить орбітальному апарату. Останній прилетить зі зразками на Землю.

Наразі деякі науковці у США критикують NASA за те, що ця місія на Марс забирає надто багато грошей, а тому інші важливі місії в космос не можуть бути реалізованими вчасно. Ця місія оцінюється в кілька мільярдів доларів, але кінцеві витрати можуть бути вищими.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 107 | Дата публікації: 22-11-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]