Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 6 » Новий сорт червоного ананасу розроблено в Китаї
00:22
Новий сорт червоного ананасу розроблено в Китаї


червоний ананас Китайська академія термальних наук успішно вивела новий сорт червоного ананасу з кам'яного цукру, шкірка якого оранжево-червона, а смак такий самий солодкий, як кам'яний цукор, коли він дозрів. Цей сорт просували та вирощували на Хайнані, Гуандуні та інших провінціях.

У 2005 році Інститут ресурсів сортів тропічних культур Китайської академії тропічних сільськогосподарських наук представив кронні нирки що всмоктують, двох сортів червоного ананасу з Тайваню. Вони були посаджені, оцінені, ідентифіковані та перевірені в саду гермоплазми ананасів інституту, і для посадки було обрано материнську рослину найкращої якості. Після інтродукції виду велася безперервна селекція та одомашнення. Відібрані корончасті бруньки короткі і величні, а листя має невелику кількість шипів і дає переважно безшипне і чудове потомство; вони були названі "Червоний ананас із гірського цукру".

"Rock Sugar Red Pineapple" можна використовувати як в їжу, так і як декоративну рослину. Виробники можуть вибрати метод посадки та період збору плодів відповідно до використання та ринкового попиту.

Як правило, його в основному садять з використанням методів декоративних рослин у сільськогосподарських посадках та екскурсійних садах або у тропічних живописних районах на Хайнані та Гуандуні.

Інший метод такий самий, як і при вирощуванні звичайних ананасів, в основному для збирання фруктів для задоволення ринкового попиту. Це харчовий спосіб посадки.

"Rock Sugar Red Pineapple" має оранжево-червону шкірку в зеленому періоді, і плід може довго цінуватися як рослина. Після того, як шкірка стане повністю темно-жовтою, плоди дозрівають. М'якуш блідо-жовтий, соковитий, кисло-солодкий.

Завдяки впровадженню насіння Китайська академія теплових наук за останні роки зібрала та зберегла 162 екземпляри різних типів ресурсів зародкової плазми ананасу у світі. Шляхом ідентифікації та оцінки ресурсів зародкової плазми створено 6 нових сортів з коротким періодом харчування та червоною шкіркою, з яких 2 нових сорти були схвалені ("Jade Linglong" та "Golden Ball") та 1 новий сорт пройшов оцінку (за оцінкою кантонських фруктів "Golden" Barrel").

Шляхом міжвидової гібридизації отримано понад 28 тисяч груп гібридних нащадків.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 387 | Дата публікації: 06-06-2022 | Додав: admin | Теги: сорт, ананас, китай, Червоний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]