Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 20-09-2024
Головна » 2024 » Вересень » 18 » Новий чип Neuralink, який "відновлює зір" навіть тим, хто втратив обидва ока, Маск представив
14:49
Новий чип Neuralink, який "відновлює зір" навіть тим, хто втратив обидва ока, Маск представив


Компанія Ілона Маска Neuralink оголосила про запуск нової технології під назвою Blindsight. Експериментальний пристрій, як стверджує розробник, дозволить бачити навіть тим, хто втратив обидва ока та зоровий нерв.

"За умови цілості зорової кори це дозволить навіть тим, хто був сліпим від народження, побачити вперше", - пояснює Ілон Маск.

Як повідомляє ЗМІ, на початкових етапах лікування технологія забезпечує зображення з низькою роздільною здатністю, схожою на графіку старих ігрових систем. Проте в майбутньому очікується, що якість зору значно покращиться.

"Згодом він має потенціал бути кращим за природний зір і дозволяти вам бачити в інфрачервоному, ультрафіолетовому або навіть радіолокаційному діапазонах", - додав Маск.

Технологія отримала назву “проривний пристрій” від Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

Нагадаємо, Neuralink повідомили про виникнення певних проблем після вживлення чипу в мозок свого "піддослідного" під час першого випробування у травні.

Як писали ЗМІ раніше, компанія оголосила про успішне встановлення свого пристрою вже другому пацієнту у серпні. Маск також повідомив про плани імплантувати пристрої ще восьми пацієнтам цього року в рамках клінічних випробувань.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 18 | Дата публікації: 18-09-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]