Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-07-2024
Головна » 2024 » Травень » 13 » Нові багатофункціональні дрони "Махно" ЗСУ успішно випробували: що вони вміють
13:19
Нові багатофункціональні дрони "Махно" ЗСУ успішно випробували: що вони вміють


Військові ЗСУ успішно випробували нові багатофункціональні наземні дрони під назвою "Махно". Ці платформи, які мають 6 модифікацій, стануть важливими помічниками українських військових, повідомили Сили оборони Півдня України.

Що відомо про наземні дрони "Махно"?

Інформації про ці нові дрони поки що небагато. Відомо, що вони можуть допомагати українській армії у різних бойових завданнях.

Однією з функцій цих дронів є розмінування. Роботизована платформа допоможе зменшити кількість поранень та втрат під час виконання завдань з розмінування території.

Логістика

Також дрони можуть здійснювати логістичні завдання, такі як доставка провіанту, води, боєприпасів чи деревини на лінію зіткнення.

Інші завдання

Наземний дрон може брати участь у завданнях з евакуації поранених, а також в штурмових діях.

Почесна назва "Махно"

Важливо відзначити, що всі ці дрони отримали назву "Махно" на честь легендарного Нестора Махна, який відзначився у боротьбі з більшовиками.

Велика частина розробки та виготовлення цих дронів була здійснена військовими самостійно. Зокрема, вони виконали роботи з конструювання, зварювання, електроніки та програмування.

Випробування нових дронів пройшли успішно, і вже найближчим часом вони будуть використані у бойових умовах. Завдяки цим інноваційним рішенням, ЗСУ отримають додатковий інструмент у підвищенні ефективності своїх операцій.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 59 | Дата публікації: 13-05-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]