Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 1 » Незвичайну золоту брошку 7 століття виявлено у Швейцарії
00:27
Незвичайну золоту брошку 7 століття виявлено у Швейцарії


швейцарія золота брошка Розкопки в районі Кляйнбазель у Базелі, Швейцарія, виявили 15 могил, деякі з них багато обставлені, із ранньосередньовічного могильника. Про наявність могильника цього періоду було відомо ще у ХІХ столітті, тому перед прокладанням нових інженерних комунікацій у цьому районі було проведено рятувальні археологічні розкопки. Про це пише Switzerlandtimes.

Раніше цього року в ході розкопок було виявлено могилу 6-го століття молодої дівчини, похованої з сліпучим набором приблизно з 380 бусинок. Нещодавні відкриття доводять, що цвинтар був густонаселенішим, ніж припускали археологи.

Однією з визначних пам'яток нещодавно виявлених могил є могила елітної молодої жінки, якій було близько 20 років, коли вона померла у 7 столітті. Могилу було пошкоджено під час будівництва на початку 20 століття. Череп втрачено, як і тіло нижче колін, але багатство, з яким вона була похована, залишилося. У могилі було виявлено рідкісну золоту брошку у вигляді диска, виготовлену з пластини-основи з кольорового металу, яка потім була вкрита золотом.

Потім диск був прикрашений філігранню із золотого дроту та інкрустований дорогоцінним камінням зеленого гранату та синім склом. Брошка, мабуть, скріпляла плащ, що тепер зник, з її шиї. На ній також було намисто зі 160 скляних, аметистових та бурштинових намистин (або вони були пришиті до коміра або корсажу її одягу). Був також шкіряний ремінець, прикрашений металевими хрестами, який закінчувався великою бурштиновою підвіскою.

швейцарія золота брошка

Навколо її талії був пояс із залізною пряжкою та срібним язичком. На поясі висіла шателена з проколотими римськими монетами, металевими предметами та кістяним гребенем.

Інші примітні могили, виявлені в ході нинішніх розкопок, включають могилу дитини, що містить велику пряжку ременя зі срібною інкрустацією, металеву фурнітуру ременя, ножиці та гребінь, а також могилу з кам'яної скриньки, що містить скелет дорослого чоловіка. На обличчі чоловіка безпомилково видно сліди сильного удару мечем. Дивно, але чоловік пережив спотворювальну травму, оскільки він помер після того, як вона повністю загоїлася.

Базель був заснований як кельтський оппідіум, або укріплене поселення, у I столітті до нашої ери. Римляни побудували дома поселення військовий табір, і до кінця I століття нашої ери воно було поглинено Римська провінція Верхня Німеччина. Римський контроль ослаб у 3 столітті, але військам уздовж Рейну вдалося кілька разів відобразити вторгнення німецької алеманської конфедерації в 4 столітті. Алеманни, нарешті, перемогли близько 406 р. н.е., розселившись по всьому швейцарському плато. Вони, а за ними і франки, зайняли старий римський замок і стан міста відродився. У 7 столітті він карбував власні монети, а 8 столітті став єпископством. Римський замок було перетворено на перший собор Базеля. Те, що сьогодні є район Кляйнбазель, було замком/соборним пагорбом, ядром ранньосередньовічного поселення.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 170 | Дата публікації: 01-12-2022 | Додав: admin | Теги: брошка, золота, Швейцарія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]