Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2022 » Січень » 16 » Негативні люди: як із ними спілкуватися, щоб не впасти в депресію
00:08
Негативні люди: як із ними спілкуватися, щоб не впасти в депресію


дзен В оточенні будь-якої людини є декілька скигліїв, які полюбляють регулярно скаржитися на несправедливість навколишнього світу і звинувачувати усіх у своїх власних негараздах. Американські психологи з Ферфілдського університету у Коннектикуті стверджують, що спілкування з такими токсичними людьми може не тільки морально вас спустошити, а й стати причиною підвищеної тривожності, депресії, хронічної втоми та інших неприємних проблем. Якщо ж ви не можете зовсім від них дистанціюватися, то постарайтеся хоча б мінімізувати дію їхньої негативної енергетики.

Психологи підготували декілька порад, як захиститися від впливу негативних людей, якщо немає можливості просто викреслити їх зі свого кола спілкування.

Цінувати час і нерви

При контакті з токсичними особистостями не намагайтеся виправдовуватися або пускатися в довгі пояснення - інакше це буде виглядати жалюгідними вибаченнями за те, що у вас в цьому житті все склалося. Ви даремно витратите свій час і нерви. Як стверджують фахівці, найчастіше спілкування з токсичними особистостями нагадує боротьбу з вітряками - моральних сил витрачено багато, а толку нуль. Поважайте в першу чергу себе і свої бажання і не жертвуйте своїми планами на догоду того, хто цього все одно не оцінить. Просто делікатно вкажіть людині на реальний стан справ і на те, що у вас є свої думки на той чи інший рахунок і ви будете чинити так, як вважаєте за потрібне.

Установка кордонів

При спілкуванні з негативними людьми відразу ж чітко позначте свої кордони і дайте зрозуміти, що переходити їх ні в якому разі не можна. Відстоюйте свої принципи, оберігайте свій особистий простір і не піддавайтеся на маніпуляції, інакше неприємності і погіршення самопочуття вам гарантовано. Навчіться ввічливо, але твердо відмовляти тому, хто намагається змусити вас зробити щось проти вашої волі, перекласти на вас свої обов'язки або просто «вилити» на вас свої проблеми.

Збереження пильності і тренування пам'яті

Експерти рекомендують уважніше придивитися до свого кола спілкування, вирахувати дивних особистостей і захистити себе від їхнього впливу (настільки, наскільки це можливо). Зрозуміло, що якщо це хтось чужий, то вам буде досить просто утримувати дистанцію, але іноді токсичним може виявитися хтось із близьких і вам все одно доведеться з ним перетинатися. Постарайтеся не допускати прямого контакту і дотримуйтесь максимальної обережності. Розумна і пильна людина, при контакті з негативом і токсичністю, зуміє максимально переключитися і відсторонитися від цієї ситуації. Вона не стане використовувати чужу слабкість собі на благо і постарається не допустити повторення подібного в майбутньому.

Пошук дзену

Ще один дієвий спосіб протистояння токсичним особистостям - проявляти стійкість під час спілкування, не вестися на провокації і не звертати з наміченого шляху. Експерти зауважують, що особливо вразливі перед впливом негативу люди, які мають певні внутрішні переживання і конфлікти. Тому постарайтеся спочатку розібратися зі своїми думками і почуттями, і лише потім підпускайте до себе скигліїв. Інакше вони можуть скористатися вашою слабкістю і створити вам ще більше неприємностей.

Менше говорити і більше слухати

Щоб не стати легкою мішенню для енергетичних вампірів та інших негативних особистостей, постарайтеся не ділитися ні з ким своїми планами і мріями. Якщо ви відчуваєте, що оточуючі починають проявляти нездоровий інтерес до вашого життя, переведіть розмову на них самих і слухайте, що вони будуть вам розповідати. Тримайте в секреті свої успіхи на роботі, розмір вашої зарплати, вдалий шлюб або щасливий роман. Інакше ви ризикуєте залишитися з розбитим коритом, спостерігаючи, як удача вислизає у вас з рук і прямує до когось іншого.

Схрещування рук і ніг

На думку експертів, схрещування рук і ніг під час бесіди з токсичною людиною допоможе вам захиститися від негативу і випадково не перетягнути її біди на себе. Таким нехитрим чином ви, немов закриваєте своє біополе, не допускаєте втручання заздрісників у вашу енергетику, а заодно допоможете запобігти її «витіку». Іншими словами, ваша позитивна енергія залишається з вами, а не підживлює когось іншого, віднімаючи у вас всі життєві сили.

Ніяких виправдань токсичності

Ні в якому разі не намагайтеся підтримати людину фразою, на кшталт «Як я тебе розумію», інакше ви ризикуєте загрузнути в негативі ще більше. Токсичні особистості хапаються за подібні фрази і використовують їх у своїх цілях. Вони легко знайдуть ваші больові точки і будуть тиснути на них сильніше. Тому не шукайте їм виправдання і не намагайтеся списати неадекватну поведінку на випадковість, в іншому випадку ви можете мимоволі перетягнути весь негатив на себе, а вам це точно не потрібно. Спокійно вислухайте, що вам намагаються сказати і або запропонуйте оптимальне, на ваш погляд, рішення, або, якщо розумієте, що людина не готова сприймати поради, скеруйте її до того, хто може допомогти. Тільки не беріть всю відповідальність на себе, інакше ви ризикуєте залишитися винною у всіх бідах невдахи.

Додатковий захист

Деякі люди зізнаються, що протистояти енергетичним вампірам і просто неприємним особистостям їм допомагають амулети і обереги. Це не обов'язково має бути щось магічне. Експерти стверджують, що захисним оберегом може виступити будь-яка річ, до якої ви прив'язані емоційно - пам'ятний подарунок або улюблена дитяча іграшка.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 262 | Дата публікації: 16-01-2022 | Додав: admin | Теги: негативна людина, депресія, спілкування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]