Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2021 » Січень » 12 » Нефритову цикаду 3600-річної давнини знайшли у Китаї
14:51
Нефритову цикаду 3600-річної давнини знайшли у Китаї


Археологи знайшли в Центральному Китаї нефритовий виріб у формі цикади, вік якого перевищує 3600 років.

Про це повідомляє Сіньхуа.

Дослідники зробили це відкриття в ході розкопок одного з поховань на ділянці палаців городища Ерлітоу, яке розташоване на території міста Яньші провінції Хенань.

Як вважають багато вчених, городище Ерлітоу, що є еталоном для виділення однойменної археологічної культури, було столицею династії Ся, яка правила, за однією з популярних версій, з 2070 по 1600 рр. до н.е.

Знахідка, довжина якої 4 см, була поміщена в центр могили.

У далекі часи люди, можливо, пов'язували метаморфози комах із якоюсь таємничою силою, і тому цикада з каменю була призначена для спілкування з богами, вважає науковець.

Крім нефритової "цикади", кераміки та лакових виробів, археологи також знайшли в цьому похованні безліч прикрас із бірюзи.

Раніше в похованні було виявлено 70-сантиметрового дракона, зробленого з 2000 бірюзових прикрас, який є найбільш раннім із відомих свідчень про дракона-тотема китайської нації.

Залишки храму Афродіти, вік якого становить приблизно 2,5 тисячі років, були знайдені археологами в Урлі, що в турецькій провінції Ізмір на заході країни.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 351 | Дата публікації: 12-01-2021 | Додав: adminA | Теги: китай, нефритова цикада 3600-річної давнин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]