Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Листопад » 28 » Небезпечну для здоров’я кількість сну назвали лікарі
09:56
Небезпечну для здоров’я кількість сну назвали лікарі


Фахівці запевняють, що люди, які сплять менше шести і більше десяти годин на добу, часто страждають на метаболічний синдром, який супроводжується високим рівнем цукру в крові, гіпертонією, а також низьким рівнем “хорошого” холестерину.

Вчені підтвердили, що тривалий сон шкідливий для людини, як і короткий. Представник академії наук поінформував, що якщо люди спатимуть менше 6 і більше 10 годин тривалий час, то це може призвести до смерті. За словами фахівця, подібних досліджень ніхто не проводив.

Проте зниження кількості сну більше впливає на молодих людей, ніж літніх. Справа в тому, що зменшення сну у літніх відбувається саме, так що для цього не потрібно спеціально недосипати. Для молодих збільшення годин на сон – відносне, тому що людина могла просто лежати і про щось думати, а потім непомітно для себе заснути.

Зазначимо, що наприкінці минулого місяця американські вчені повідомили, що хронічний недосип приводить до зменшення уваги вп’ятеро, а також збільшує час на реакцію вдвічі.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 151 | Дата публікації: 28-11-2022 | Додав: adminA | Теги: лікарі, кількість сну, здоров’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]