Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 3 » Науковці пропонують подорожувати на планетах-ізгоях без космічних кораблів
00:54
Науковці пропонують подорожувати на планетах-ізгоях без космічних кораблів


 Автори нової статті в Міжнародному журналі астробіології заявили, що інопланетним формам життя не потрібні зорельоти, щоб відправитися в іншу зоряну систему.

Замість цього вони можуть використовувати вільно літаючі планети, їх ще називають планети-ізгої. Можливо, що в Чумацькому Шляху або в інших галактиках є планети-ізгої, де розвивається життя, яке мешкає в підповерхневих океанах, що нагріваються від радіогенного розпаду. Якщо планета-Ізгой зустріне зірку і у них утворюється гравітаційний зв’язок, то вона почне обертатися навколо неї. Це означає, що життя, яке є на планеті-ізгої потрапляє в нові, можливо, більш придатні для життя умови

Є уявлення, що планети-ізгої темні, холодні і на них не може з’явитися життя. Це так, але за винятком тих об’єктів, у яких є теплі підповерхневі океани. Автори роботи заявили, що якщо людство не зможе продовжити жити на Землі, то потрібно знайти інші об’єкти, на яких можна продовжити рід, або придумати, як організувати подорож на величезні відстані.

До Альфа Центаври треба летіти більше чотирьох років зі швидкістю світла. Тому потенційно для переміщення можна використовувати планети-ізгої. У 2021 році група дослідників оголосила про відкриття від 70 до 170 планет-ізгоїв, кожна розміром з Юпітер. А в 2020 році одне дослідження показало, що в нашій Галактиці їх може бути до 50 мільярдів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 272 | Дата публікації: 03-06-2022 | Додав: abel | Теги: космос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]