Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2015 » Квітень » 6 » Набряк головного мозку від укусу комара
21:33
Набряк головного мозку від укусу комара


 

Нове дослідження показало, що більшість випадків смерті від малярії були пов'язані з церебральною малярією, яка характеризується сильним набряком головного мозку. Дослідники відзначають, що вона може бути викликана укусом комара-переносника малярії, і в основному до цього схильні діти.

Церебральна малярія призводить до важкого набряку мозку, коми та смерті. Близько 15-25 відсотків африканських дітей, які заразилися малярією, померли з цієї причини, додали дослідники. Щасливчики, яким вдалося пережити цю недугу, часто залишаються сліпими або глухими. Тільки невеликий відсоток пацієнтів виживає після набряку мозку, як відзначили дослідники.

Щоб дізнатися, як церебральна малярія вражає своїх жертв, вчені провели МРТ у 168 дітей з цим діагнозом. За час дослідження 24 дитини померли. У 84 відсотків з них був сильний набряк головного мозку. 27 відсотків дітей пережили набряк.

Дослідники прийшли до висновку, що збільшення обсягу мозку було помічено у дітей, які померли від церебральної малярії, але було рідкістю у тих, хто переміг хворобу, засвідчуючи про те, що летальному результату міг сприяти підвищений внутрішньочерепний тиск.

Наступним кроком є ​​визначення причин, що викликають набряк, а потім розробка процедур, спрямованих на їх усунення.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1348 | Дата публікації: 06-04-2015 | Додав: adminA | Теги: набряк головного мозку від укусу ко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]