Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2021 » Квітень » 13 » На зворотному боці Місяця NASA продовжило розробку радіотелескопу
11:45
На зворотному боці Місяця NASA продовжило розробку радіотелескопу


NASA продовжило розробку проекту радіотелескопу LCRT в чаші кратера на зворотному боці Місяця. Планується, що його будівництво здійснюватимуть планетоходи, а сам пристрій займеться вивченням процесів, що відбувалися в ранньому Всесвіті.

LCRT або Lunar Crater Radio Telescope був представлений в 2020 році в рамках програми NASA Innovative Advanced Concepts, яка спонсорує проекти в сфері астрофізики, космонавтики, ракето- і супутнико-будівництва, які можуть бути здійснені в найближчі десятиліття і нададуть великий вплив на хід науково-технічного прогресу.

8 квітня 2021 року в NASA заявили, що проект LCRT успішно пройшов першу фазу розробки, яка посіла 9 місяців. На другому етапі розробники радіотелескопу отримають ще два роки і бюджет в 500 тисяч доларів. Якщо пристрій буде готове до третьої фази, то до його розробки підключаться як NASA, так і різні підприємства.

Якщо в кінцевому підсумку протягом найближчих десятиліть проект буде реалізований, то LCRT стане найбільшим радіотелескопом із заповненою апертурою в Сонячній системі.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 334 | Дата публікації: 13-04-2021 | Додав: adminA | Теги: зворотний бік Місяця, NASA, розробка радіотелескопу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]