Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2016 » Серпень » 8 » На Венері життя існувало задовго до Землі
23:19
На Венері життя існувало задовго до Землі


Дослідники інституту NASA дослідили планету Венера та прийшли до висновку, що життя на ній могло існувати задовго до Землі. 750 млн років тому на другій планеті від Сонця була вода.

Згідно із докладом NASA, на поверхні Венери була вода впродовж мільярдів років. Про це свідчать кліматичні моделювання структури планети. Такі умови були цілком придатними для життя, поки вони не перетворилися на суцільні вулкани 750 млн років тому.

Вчені припускають, що життя на Венері могло існувати і через те, що планета має схожий із Землею розмір. Вона на 40 млн кілометрів ближча до Сонця, але густі хмари відбивають 70% випромінювання, через що створюється парниковий ефект.

Однак астронавти зазначають, що їхнє дослідження не можна вважати достовірним, адже температура на Венері сягає 462 градусів за Цельсієм, а на сьогодні немає інформації про істот, які здатні жити у таких умовах.

Нещодавно вчені знайшли унікальну карликову планету. Її світловий день складає усього 17 хвилин, а обертається вона в рази швидше, ніж Земля.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1266 | Дата публікації: 08-08-2016 | Додав: adminA | Теги: життя, Венера, задовго до Землі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]