Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2020 » Вересень » 12 » На Венері NASA запропонувало побудувати літаючі міста
14:26
На Венері NASA запропонувало побудувати літаючі міста


NASA запропонувало побудувати на Венері літаючі міста

Вчені NASA запропонували сценарій того, як людство може заснувати на Венері незвичайні літаючі міста-колонії

Ймовірно, в далекому минулому умови на Венері були схожі на земні. Однак за чотири мільярди років отруйна атмосфера настільки змінила вигляд і клімат Венери, що зараз вона гарячіша навіть від Меркурія — а той, нагадаємо, є найближчою до Сонця планетою.

Температура на Венері перевищує 460 градусів за Цельсієм через вулканічну активність і щільну, важку атмосферу, що містить вуглекислий газ. Однак над пеленою токсинів знаходиться частина атмосфери, все ще схожа на нашу — крім CO2, там багато кисню та азоту. Виходячи з цього, вчені припустили, що, в разі необхідності, людство могло б заснувати свої колонії не «на», але «над» Венерою.

Чи має це сенс? Що ж, певна логіка тут є. По-перше, якщо Венера і справді була «близнюком Землі», то глибше і детальне вивчення її особливостей допоможе вченим витягти безліч цінних відомостей про сценарії загибелі планети, який одного разу може розігратися і на Землі. По-друге, Венера набагато ближче Марса, а тому доставити на неї фахівців і техніку буде простіше і дешевше.

За словами Джеффрі Лендіса, інженера і вченого з Дослідницького центру Гленна NASA, «для створення літаючих колоній не потрібні будуть ні гелій, ні водень — гази в атмосфері самої планети зможуть підтримувати політ». При цьому, на самій планеті панує страшна спека, йдуть кислотні дощі і зовсім немає води. Так що майбутнім колоністам доведеться щодня ризикувати своїм життям, виконуючи навіть рутинну роботу

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 392 | Дата публікації: 12-09-2020 | Додав: adminA | Теги: Венера, літаючі міста, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]