Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Листопад » 11 » На величезне скупчення галактик, приховане за Чумацьким Шляхом, натрапили вчені
00:37
На величезне скупчення галактик, приховане за Чумацьким Шляхом, натрапили вчені


скупчення галактика чумацький шлях Група астрономів з Національного університету Сан-Хуана (Аргентина), Федерального університету Ріу-Гранді-ду-Сул (Бразилія) та Університету Андреса Белло (Чилі) заявила про відкриття великого позагалактичного скупчення за однією з ділянок галактики Чумацький Шлях.

Вченим давно відомо, що ділянка, що займає близько 10% неба, ховається від очей за зірками в галактичній площині Чумацького шляху – він називається "Зоною уникнення" і досі слабко вивчений. Американські вчені спробували глибше дослідити цю ділянку, зібравши всі дані, отримані їхніми колегами за останні роки, а також додали інформацію, отриману в рамках проекту VVV Survey.

Проект VVV Survey спонсорується організацією "Європейська південна обсерваторія" (ESO) та об’єднує дані, отримані від низки дослідницьких центрів у кількох місцях: спостереження здійснюється за допомогою інструментів, що працюють з інфрачервоним, а не видимим випромінюванням. Випромінювання в цьому діапазоні проходить крізь газ, пил і світло від зірок у галактичній площині, досягаючи приладів, встановлених на Землі.

Вивчаючи інфрачервоні знімки, дослідники виявили кілька галактик, розташованих далеко за межами Чумацького Шляху. За оцінками вчених, у цьому масивному скупченні може бути до 58 галактик і через таку величезну кількість астрономи вирішили, що разом вони утворюють величезну позагалактичну структуру.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 167 | Дата публікації: 11-11-2022 | Додав: admin | Теги: ШЛЯХ, галактика, скупчення, чумацький | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]