Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2017 » Лютий » 5 » На слід "Бурштинової кімнати" вийшли археологи
12:26
На слід "Бурштинової кімнати" вийшли археологи


 

 "Бурштинова кімната", що зникла в 1945 році, може знаходитися в підземному тунелі під палацом міста Пасленк. Таке припущення зробили польські археологи, повідомляє телеканал TVN24. Перевірити свою версію вони планують уже влітку 2018 року, почавши розкопки.

Піднімати питання про місцезнаходження мистецького шедевру XVIII вчені почали після того, як восени минулого року в ході томографічного та радарного досліджень місцевості виявили певну аномалію, що вказує на існування підземних порожнин.

Біля замку є чимало тунелів, про наявність яких говорять і давні легенди. За переказами, ці підземні коридори ідуть від палацу в різних напрямках. Наприклад, один з них веде до розташованого поруч костелу святого Бартоломея.

Археологи мають інформацію, що під час Другої світової війни гітлерівці таємно привезли в Пасленк частину бурштинової колекції. Місцеві старожили пригадують, що в ті роки до палацу дійсно приїжджали ущент завантажені автомобілі, які згодом їхали геть уже порожні.

"Бурштинова кімната"належала Петру I, але в 1941 році за ініціативою німців вона була перевезена в Королівський замок Кенігсберга. Через чотири роки скарб безслідно зник, й науковці вже багато десятиліть намагаються його відшукати.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що британські археологи розкопали древнє поселення на території Шотландії, датоване VI століттям.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1134 | Дата публікації: 05-02-2017 | Додав: adminA | Теги: археологи, Бурштинова кімната, Слід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]