Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Лютий » 24 » На розвиток квантових технологій Франція виділяє 1,8 мільярда євро
00:03
На розвиток квантових технологій Франція виділяє 1,8 мільярда євро


квантова технологія Квантовий напрямок – невідоме середовище для інвесторів, але сфера поступово починає залучати венчурний капітал. Одним з перших учасників є підприємство Quantonation. Компанія в даний час інвестує в перелік установ, в тому числі KETS. Питання на майбутнє полягає в тому, чи будуть європейські квантові стартапи перетворюватися в компанії, які стануть кращими в світі.

Тим часом, французький уряд повідомив про виділення суми в розмірі 1,8 мільярда євро на дослідження в сфері квантових технологій та комп’ютерів протягом наступних п’яти років. Цей крок дозволить збільшити державні інвестиції в даній сфері до 200 мільйонів євро на рік. Таким чином, Франція досягне третього місця після Китаю та США з квантового фінансування. Мета полягає в тому, щоб створити бізнес-середовище в країні та зберегти експертів з університетів, оскільки комерційне застосування квантових технологій створило глобальну конкуренцію на дослідження, інновації та таланти.

Звичайні комп’ютери зберігають дані та виконують обчислення як ряд бітів, які є 1 або 0. На відміну від цього, квантовий комп’ютер здійснює специфічні функції в нескінченно малих масштабах, використовуючи кубіти, які можуть бути 1 і 0. Французьке фінансування буде направлено також на дослідження датчиків, які отримають 250 мільйонів євро, пост-квантову криптографію (150 мільйонів євро), квантовий зв’язок (320 мільйонів євро) та 300 мільйонів євро на супутні технології, які дозволяють створювати квантове обладнання, пише ScienceBusiness.

Лабораторії поступово з’являються по всій Франції, щоб вивчати квантові можливості та конвертувати технологічні досягнення в фінансові ресурси. Деякі з представників провідних світових країн вже переїхали в цю країну, щоб відібрати кваліфікованих інженерів та дослідників, в тому числі з IBM, яка має квантову базу в місті Монпельє з кінця 2018 року. У довгостроковій перспективі дослідники прогнозують, що можна буде створювати комп’ютери з розрахунковою потужністю, які значно перевершать можливості сучасних суперкомп’ютерів.

У місті Греноблі три лабораторії, CEA-Leti, INAC та Інститут Неєль, об’єднали зусилля з розробки квантового процесора на основі напівпровідникового кремнію. Проєкт має підтримку Європейської дослідницької ради в розмірі 14 мільйонів євро протягом шести років. Тим часом, французька аерокосмічна, оборонна та транспортна компанія Thales, працює над квантовими криптографічними пристроями та датчиками, які повинні дати можливість виявляти дегенеративні захворювання в найближчі п’ять років.

Одним з факторів прагнення Франції розвивати квантову індустрію є адміністрація Еммануеля Макрона, яка суттєво допомогла в організації наукових процесів. Квантові досягнення – складний напрямок досліджень, так як лише деякі люди мають здібності в сфері комп’ютерних наук та квантової фізики одночасно. Категорії осіб, які мають дані здібності, користуються великим попитом у американських технологічних компаній.

Якщо Франція лише планує досягти істотних результатів у квантовій сфері, то Великобританія давно користується такими успіхами. Британський центр квантових технологій Bongs вже вивчає датчики гравітації. Експерти прогнозують, що найближчим часом ці датчики будуть в 10 разів швидшими, ніж поточне обладнання. Таким чином, Франції необхідно збільшувати науковий потенціал, щоб досягти рівня світових лідерів даної галузі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 370 | Дата публікації: 24-02-2021 | Додав: admin | Теги: Франція, квантова, технологія, розвиток | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]