Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2021 » Лютий » 3 » На орбіту Землі SpaceX запустить перший "аматорський" рейс
19:35
На орбіту Землі SpaceX запустить перший "аматорський" рейс


Після успішного випробування свого пасажирського космічного корабля SpaceX продовжила планувати відправку туристів в космос. Нещодавно прес-служба компанії офіційно оголосила про терміни реалізації першої в світі повністю комерційної місії Inspiration4, в рамках якої в космос полетять тільки приватні особи без супроводу професійних космонавтів.

Очолить екіпаж засновник і генеральний директор компанії Shift4 Payments Джаред Ісаакман. Враховуючи, що однією з цілей місії Inspiration4 стала підтримка дитячої лікарні Сейнт Джуд, другим членом команди буде один з її співробітників.

Ще два учасники будуть визначені до 28 лютого за результатами онлайн-голосування на сайті проекту. При цьому для подачі заявки претенденти повинні виконати одну з двох умов-зробити пожертву лікарні або бути клієнтом Shift4 Payments.

Політ буде проходити на космічному кораблі Crew Dragon, запущеному за допомогою ракети-носія Falcon 9. Підготовкою екіпажу займуться космонавти SpaceX.

Вони навчать туристів навичкам управління космічним кораблем і роботі в умовах мікрогравітації. Учасники Inspiration4 також пройдуть спеціальну підготовку на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Багатоденна подорож буде ретельно контролюватися на кожному етапі системою управління польотами SpaceX. По завершенні місії Dragon повторно увійде в атмосферу Землі для приводнення біля узбережжя Флориди.

Політ має відбутися наприкінці 2021 року. Точна дата пуску з космодрому і тривалість місії будуть визначені в процесі підготовки.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 369 | Дата публікації: 03-02-2021 | Додав: adminA | Теги: SpaceX, орбіта Землі, перший «аматорський» рейс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]